Open Δεκέμβριος 2019

Image

Mt. Falakro | Snowboarding

ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ 2019-2020

Δραστηριότητες

Off Road - 4Χ4 Διαδρομές

Μία ανεξερεύνητη γωνιά της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης, ιδιαίτερα γνωστή και το φυσικό πλούτο της. Σε ενα οικοσύστημα όπου η ύπαρξη του ανθρώπου στη φύση συνδυάζετε απόλυτα.

Στα βουνά της Δράμας σας δίδεται μία μοναδική ευκαιρία να έρθετε κοντά και μέσα στη φύση, μέσα από χωμάτινες διαδρομές, ξεκινάει η εξερεύνηση μας για το δάσος Σημύδας, το Φαλακρό, το Μενοίκιο και φυσικά το παρθένο δάσος Ελατιάς..

και πολύ παιχνίδι στο χιόνι, με snowmobile, έλκηθρα και άλλα παιχνίδια που θα μείνουν αξέχαστε στους μικρούς αλλά και μεγάλους μας φίλους. 
Για εσάς που δεν είστε λάτρεις του χιονιού αλλά προτιμάτε ένα ζεστό ρόφημα, σας προτείνουμε να το απολαύσετε στο ψηλότερο σαλέ της Ελλάδας στα 2.200μ αγγίζοντας τα σύννεφα.

Δραστηριότητες στο Χιόνι

Διασκέδαση και περιπέτεια στα χιόνια
Ένα μεγάλο βουνό, ένα μεγάλο χιονοδρομικό κέντρο, το Φαλακρό, είναι ο ιδανικός προορισμός για όλους. Η ευκαιρία να απολαύσουμε το χιόνι, απο χιονοπόλεμο μέχρι και σκι στις ατελείωτες πλαγιές του. Το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρό εγγυάται μια τέλεια εμπειρία και πολύ παιχνίδι στο χιόνι, με snowmobile, έλκηθρα και άλλα παιχνίδια που θα μείνουν αξέχαστε στους μικρούς αλλά και μεγάλους μας φίλους. 
Για εσάς που δεν είστε λάτρεις του χιονιού αλλά προτιμάτε ένα ζεστό ρόφημα, σας προτείνουμε να το απολαύσετε στο ψηλότερο σαλέ της Ελλάδας στα 2.200μ αγγίζοντας τα σύννεφα.

Υπαίθριες Δραστηριότητες

Με αφετηρία το χωριό Βώλακας και το Ξενοδοχείο Alonihotel & Spa, τα βουνά της οροσειράς Ροδόπης, το διεθνές μονοπάτι Ε6 κ.α. είναι ο ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού
Tο καταλληλότερο μέρος για πεζοπορία, ποδηλασία, mountain bike, , ακόμα και για πιο τολμηρούς, αναρρίχησηαλεξίπτωτο πλαγιάς, κανό και καγιάκ, για αρχάριους και πιο έμπειρους.

Επίσης Ο νομός Δράμας είναι ιδανικός προορισμός και για τους φυσιολάτρες που αγαπούν την παρατήρηση σπάνιων ειδών.

Σημεία ενδιαφέροντος

Ονειρούπολη

Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώνονται σε μια "Ονειρούπολη", ένα πραγματικό χωριό του Άη Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο τα σχέδια, είναι μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα. Με δεκάδες δράσεις για τα παιδιά, συναυλίες και happening.
Η Ονειρούπολη ανοίγει τις πύλες της στις 3 Δεκεμβρίου και έως τον εόρτασμό των Φώτων υπόσχεται να σας δώσει εικόνες και εμπειρίες αξέχαστες. Ελάτε να ζήσουμε μαζί το παραμύθι!!! 

Σπήλαια

Σπήλαια Πηγών Αγγίτη - Αλιστράτης
Το σπήλαιο πηγών Αγγίτη είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου (με μήκος 21 χιλιόμετρα) και βρίσκεται στην Προσοτσάνη του νομού Δράμας. Η ιδιαιτερότητα του έγκειται στο γεγονός ότι στο δάπεδό του κυλάει ο ποταμός Αγγίτης. Ο πλούσιος διάκοσμός του περιλαμβάνει τεράστιους σταλακτίτες. Το σπήλαιο είναι επισκέψιμο σε μήκος 500 μέτρων ενώ συνολικά εκτείνεται σε μήκος άνω των 21 χιλιομέτρων. Εντυπωσιακή είναι η έξοδος του ποταμού μέσα από το βουνό. Στον υπόγειο ποταμό του σπηλαίου καταλήγουν μεταξύ άλλων, τα νερά του λεκανοπεδίου του Κάτω Νευροκοπίου.

Οινοποιία & Γαστρονομία

Η περιοχή της Δράμας, όπως αποδεικνύουν διάσπαρτα αρχαιολογικά ευρήματα, ήταν στην αρχαιότητα έναςαπέραντος αμπελώνας, κάτι που δικαιολογεί και τη λατρεία του θεού Διονύσου σε αρκετά σημεία του κάμπου αλλά και μέσα στην ίδια τη Δράμα.
Εντυπωσιακά επισκέψιμα οινοποιεία στη Δράμα, Δοξάτο, Νικηφόρο και Προσοτσάνης, σε κοντινές αποστάσεις, καλύπτουν τις απαιτήσεις των επισκεπτών για οινοτουρισμό στη Δράμα.

Οι οινόφιλοι που κάνουν διακοπές στη Δράμα θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους οίνους που παράγονται στον σύγχρονο δραμινό αμπελώνα

Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρό

Σκι στο Φαλακρό
Σκι, snowboard ή cross-country σκι
Σκι, free style Σκι στις απάτητες πλαγιές

Το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρό είναι ιδανικό για επαγγελματίες σκιέρ /snowboarders και αρχάριους. Σας δίνουμε μία υπόσχεση ότι θα απόλαυσετε  σκι στιςποικίλες και ατελείωτες πίστες στη μέση του βουνού μέσα απο χιονισμένα τοπία. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρό είναι η τέλεια τοποθεσία και για οικογένειες.
Εξερευνήστε το Φαλακρό, εξερευνήστε την χειμερινή του πλευρά και αφήστε το πνεύμα σας να πετάξει!
Η σεζόν στο Φαλακρό ξεκινά στις αρχές του Δεκεμβρίου και εκτείνεται ως τα τέλη του Απριλίου

Ιστορία & Πολιτισμός

Μουσεία - Αρχαιολογικοί Χώροι

Πλούσια τα αρχαιολογικά ευρήματα στην ευρήτερη περιοχή της Δράμας. Η ιστορία της πόλης ξεκινά απο την παλαιολιθική εποχή.
Ιστορικά μνημεία διάσπαρτα στη περιοχή όπου έχετε τη ευκαιρία να επισκευτήτε και να θαυμάσετε, το αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, το Ιερό του Διόνυσου, τον Αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων και την πρόσφατη ανακάλυψη του χώρου της Αμφίπολης.

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Το Φεστιβάλ Δράμας έχει καθιερωθεί στη συνείδηση τόσο του κινηματογραφικού κόσμου όσο και στη συνείδηση του κοινού, ως ο χώρος ανάδειξης των κινηματογραφικών ταινιών μικρού μήκους, ως ο χώρος παρουσίασης όλων αυτών που θα αποτελέσουν ή θα συμπληρώσουν στο μέλλον ένα βασικό κομμάτι του πολιτισμού μας.

Τοπικά Έθιμα

Ήθη και έθιμα, βγαλμένα από τα βάθη του χρόνου, αναβιώνουν σε όλο το Νομό Δράμας τόσο τις ημέρες των Φώτων αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πολλές περιοχές της Δράμας, σφύζουν από ζωή, εξαιτίας του μοναδικών Εθίμων και εκδηλώσεων που αναβιώνουν όλη τη χρονιά.
Στον Βώλακα, την Καλή Βρύση, την Πετρούσα, το Μοναστηράκι και άλλα χωριά γύρω από τη Δράμα, θα δείτε διαδεδομένα έθιμα, διονυσιακού χαρακτήρα και όχι μόνο.

Οχυρά Μεταξά - Λίσσε

Ένα από τα Οχυρά, το Οχυρό Λίσσε, κατασκευάστηκε μέσα στο λόφο που υψώνεται στη πεδιάδα του Νευροκοπίου, και βρίσκεται στα ανατολικά του χωριού Οχυρό.
Οι οχυρώσεις του αποτελούνται από τέσσερις ομάδες στοών (Χελώνες) σε όλη την έκταση του λόφου, με υπόγειες στοές που ξεπερνούν τα 950 μέτρα συνολικά. Δύο από τα συμπλέγματα στοών επικοινωνούν με υπόγειες διαβάσεις, ενώ τα άλλα δύο αποτελούν αυτόνομες αμυντικές εγκαταστάσεις.

Προτάσεις Διακοπών

drama4season.jpg

Off Road Διαδρομές
Οι προτάσεις μας για μονοήμερες, 2 - 3 ή 4 ημέρες εκδρομές.


Οι εκδρομές και οι διαδρομές που διοργανώνουμε είναι τόσο για μικρά αλλά και μεγαλύτερα γκρούπ, για οικογένειες αλλά και για παρέες φίλων, για μία οι περισσότερες μέρες. Παρέχετε η δυνατότητα να διαμορφωθούν και να εμπλουτιστούν τα προγράμματα μας με δραστηριότητες στα χιόνια, στο νερό, με ποδηλασία, πεζοπορία και άλλες πολλές, με σκοπό να κάνουν ακόμα πιο όμορφη την εκδρομή σας. 
Όποια και να είναι η ιδέα και η επιθυμία σας για εξερεύνηση και αδρεναλίνη είμαστε στη διάθεση σας να τη συζητήσουμε και να την οργανώσουμε.

Γνωρίζοντας Τη Δράμα
Εκδρομές ξενάγησης
Οι προτάσεις μας για 2 ή 3 ή 4 ημέρες Με αφετηρία το χωριό Βώλακας στη Δράμα, για μία, δύο ή και περισσότερες ημέρες, ξεκινάμε ένα ταξίδι στην μοναδική και ανεξερεύνητη περιοχή μας για να ανακαλύψουμε, τα δάση, τα ποτάμια, τους καταρράκτες, να θαυμάσουμε τα μοναδικά και σπάνια είδη φυτών, λουλουδιών, ζώων, σε μία περιοχή που φημίζετε για τη μοναδική βιοποικιλότητα που έχει σε όλη την Ευρώπη.Το δάσος Συμίδας, το Παρθένο Δάσος Ελατιάς, οι καταρράκτες, το μοναδικό ποτάμιο σπήλαιο Αγγίτη (Μααράς), το όρος Φαλακρό, Μενοίκιο, Όρβηλος και τόσα άλλα που περιμένουν να τα εξερευνήσουμε. Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψεις τη φανταστική ομορφιά της Δράμας, ακόμα και σε όλόκληρο βιβλίο.

Εξερευνώντας την Οροσειρά Ροδόπης 
Μοναδικά πακέτα εκδρομών παρατήρησης στην οροσειρά της Ροδόπης 

 
 δγυιετθιυερυι

 

 • Αξίζει να δείτε
 • Χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρό
 • Εμπειρίες
 • Εναλλακτικός Τουρισμός
 • Ιστορία & πολιτισμός
 • Φωτογραφίες 

 • Βώλακας 
 • Περιβάλλον
 • Εκδρομές
 • Ονειρούπολη
 • Σπήλαια
 • Οινοποιία – Γαστρονομία 

Aloni hotel & spa
Hotel Volakas Drama
66033 Greece
Tel. +30 25230 23714
Mob. +30 6972423771
email: info@alonihotel.gr
MHTE 0101Κ013Α0062100